Opdrachten

Thérèse van Gelder heeft verschillende opdrachten uitgevoerd, die gemaakt zijn voor een specifieke plaats.

 

In Amsterdam kreeg een schildering voor een tuinhek de titel De Fontein der Poezen. Aan de tuinkant zitten twee uiltjes als het ware op de waterstralen van de fontein, terwijl aan de straatzijde de twee katten van de opdrachtgever de voorbijgangers geïnteresseerd aankijken.

 

 

In een appartement in Diemen maakte zij een glasschildering op de scheidingswand tussen slaapkamer en woongedeelte.

 

 

zilverenschaats-opdrachten

De Zilveren Schaats is gemaakt voor de vestibule van een herenhuis in Utrecht. In de schildering komen zomer en winter samen; een meisje schaatst op het ijs, terwijl een jongetje zijn zeilboot te water laat. Op de achtergrond de Domtoren van Utrecht.

 

 

 

In een woonark bij Amsterdam is een kastenwand veranderd in een idyllisch tafereel in Frankrijk of Toscane. Als de deuren openklappen is het lenteseizoen veranderd in de herfst en hebben allerlei personages van plaats gewisseld.

 

 

 

Voor een kalender ten behoeve van Kika (kinderen tegen kanker) maakte van Gelder een installatie met glasplaten, De Markiezin en de Fotograaf geheten.

 

 

 

 

Voor een basisschool in Amsterdam Slotervaart, de Einsteinschool, werd een twintigtal doeken beschilderd om het hekwerk rond de nieuwbouw op te vrolijken. Het thema was kinderspelletjes. De kinderen van de school voerden hun eigen tekeningen uit op groot formaat.

 

 

Plantage De Sniep is een groot nieuwbouwproject in Diemen. De hoogste groepen van de zeven basisscholen van Diemen hebben het hekwerk van de bouwput versierd met graffiti.