Wandschilderingen

.Een van de eerste was voor brillenglazenfabriek Essilor in Zevenaar,waar een wand van 40 meter lengte bij 5 meter hoogte werd voorzien van de geschiedenis van de Nederlandse optiek.

 

 

De Krakeling is een jeugdtheater in Amsterdam waar de enorme foyer een balkon aan drie zijden heeft. Op de vierde wand is het balkon in trompe-l'oeil geschilderd waarop bekende theaterfiguren en dieren kijken naar het jonge publiek beneden in de zaal.

 

                                                                                                                                                                                                              .

Bravilor Bonamat is een fabriek die koffiezetapparaten maakt voor bedrijven. Er werden twee wandschilderingen gevraagd voor hun nieuwe representatieruimte. De  eerste toont het begin van de koffie, de koffieplukkers. Op de tweede zien we waar dat eindigt, het drinken van een kopje koffie in een grand cafe.

 

In de wandschilderingen voor het nieuwe hoofdgebouw van advocatenkantoor NautaDutilh aan de Zuidas van Amsterdam zijn een aantal thema's verwerkt: bekende Amsterdammers uit heden en verleden, de glorietijd van de Gouden Eeuw en de ontwerpen van architect Berlage

 

 

Naast de wandschilderingen in het restaurant van NautaDutilh werd een schildering gevraagd voor de barruimte van het bedrijf. Hier komt de circus- en theaterkant van Amsterdam aan bod met decoraties ontleend aan theater Tuschinsky.

 

 

In Amersfoort is een nieuw hoofdkantoor gebouwd voor Kamerbeek verzekeringen. De vorm van het gebouw is ge´┐Żnspireerd op de Griekse mythe van Jason en de Argonauten. Tien kunstenaars werd gevraagd op alle tien verdiepingen een sc´┐Żne te schilderen uit Jason's mythe. Dit is het moment waarop Jason de draak verslaat en het Gulden Vlies op zijn schouder torst dankzij Medea.

 

De Klimwand is een tijdelijk kunstwerk op een 80 meter lange betonnen muur onder de A 10 bij Amsterdam. Na veel overleg met de buurt proberen allerlei figuren varierend van de oude dame met rollater tot rapper Tupac het beklimmen van de wand in goede banen te leiden.

 

 

Het koetshuis van landgoed Torenvliedt in Middelburg heeft een modern trappenhuis naar de eerste verdieping. Daar is een wandschildering aangebracht die zowel van beneden als van bovenaf bekeken kan worden. Omdat de historicus Johan Huizinga hier het begin schreef van zijn Herfsttij der Middeleeuwen staat hij in het midden van de vele personages die verbonden zijn met Torenvliedt. 

©Therese van Gelder• Telephone: 06 29 58 25 19 • vangelder.therese@gmail.com