Curriculum Vitae

C.V.

Thérèse van Gelder kreeg haar opleiding aan de Willem de Koning Academie in Rotterdam (toen de Academie van Rotterdam) en vervolgens aan de Rietveld Academie in Amsterdam. In Berlijn studeerde ze lithografie onder professor Engelman van het Bethaniënhaus.

Voor verschillende overheden, bedrijven en particulieren realiseerde ze wandschilderingen, tijdelijke kunstwerken, trompe-l’oeil toepassingen en manifestaties. Daarnaast maakte ze - zowel in opdracht als autonoom - vrij schilderwerk waaronder veel portretten van mens en dier.

Thérèse van Gelder droeg bij aan het organiseren van tentoonstellingen en andere activiteiten op het gebied van beeldende kunst. Ook is zij panellid van de Verkiezing van Kunstenaar van het Jaar. Hiernaast is ze lid van de selectiecommissie van het NABK.
Regelmatig neemt ze deel aan groepstentoonstellingen en exposeert jaarlijks. Haar werk is in het bezit van overheidsinstellingen, bedrijven en verzamelaars. In haar atelier in de polder van Amsterdam-Osdorp geeft zij schilderles.