In het atelier

Natuur

Deze korenbloemen maken deel uit van een serie schilderijen met wilde bloemen als onderwerp, of eigenlijk “bermbloemen”. Toen ik eraan begon, ging het mij om de ongelofelijke rijkdom aan vorm en kleur van wat meestal “onkruid” wordt genoemd. Gaandeweg bleken de schilderijen ook een seizoensbeeld door het jaar heen op te leveren, de frisheid van de lente en later de volle kleuren van de zomer en herfst.
Daarnaast heb ik altijd “gewoon” landschappen gemaakt en als daar een huis in voorkomt is dat goed mits er mooi licht op valt.

Zie meer over Natuur

Portret

Dit portret van Jason, de Griekse held die het Gulden Vlies veroverde, maakte ik als voorstudie voor een grote wandschildering in opdracht van een verzekeringsmaatschappij. Door de hele geschiedenis heen zijn er portretten gemaakt niet alleen als voorstudie maar om vele uiteenlopende redenen; als aandenken, als huwelijksvoorstel zoals de foto's bij het huidige Tinder, als machtsvertoon of als blijk van schilderkunstig vernuft.
Ik maak graag portretten, de wisselwerking tussen de gelijkenis van het model en het maken van een goed schilderij geeft het werk een extra spanning.

Zie meer over Portret

Dieren

Dieren zijn een dankbaar onderwerp. Of het nu een goed gelijkend portret is zoals van deze Nana, een Deense dog en de trotse bewaker van een buitenplaats in Twente of twee verlegen huiskatten op een tuinhek in Amsterdam. Voor een schilder zijn dieren vaak mooi van kleur en vorm en bovendien zeer bruikbaar bijvoorbeeld in wandschilderingen als blikvanger en stoffering of om een perspectivisch probleem aan het oog te onttrekken.

Zie meer over Dieren

Divers

Als beeldend kunstenaar werk ik vooral met verf op papier, doek of op de muur. Toch heb ik ook vaak gebruik gemaakt van andere materialen en andere manieren van werken.
Het digitale Zoek ABC is ontstaan omdat ik tijdelijk niet kon schilderen maar wel op de computer kon werken. De digitale mogelijkheden ook voor andere toepassingen zoals illustraties vind ik een verrijking. In de serie Een-ogigen heb ik geprobeerd mijn frustratie weg te schilderen na het verlies van mijn rechteroog. Het werken met glas heeft al veel langer mijn interesse. In de Markiezin kom ik daarbij voor mijn doen dichtbij een 3-dimensionaal werk.

Zie meer over Divers